Toelichting op het intelligentieonderzoek met de WISC-V-NL

 

Praktische informatie

Voorafgaand aan het intelligentieonderzoek vindt er een schriftelijke en / of telefonische intake plaats. Deze informatie is nodig om goed op de hoogte te zijn van de specifieke vraag over de leerontwikkeling van uw kind.

Het intelligentieonderzoek vindt bij voorkeur in de ochtend plaats, in verband met de aandachtsspanne van een kind. In het algemeen wordt de ochtend van 9:00 – 12:00 gereserveerd voor het onderzoek. Van 9:00 – 10:00 wordt het eerste gedeelte gedaan. Daarna is er een pauze waarin uw kind kan spelen en wat eet en drinkt. Daarna vindt het tweede gedeelte van het onderzoek plaats.

Na het onderzoek en de uitwerking vindt binnen 10 dagen het adviesgesprek plaats.

Over het onderzoek

De WISC-V-NL (Wechsler Intelligence Scale for Children) is een test die het algemeen intelligentieniveau van kinderen in de leeftijd van 6-16 jaar meet. De test bestaat uit 14 onderdelen. 7 onderdelen geven een beeld van de totale intelligentie (korte afname). De overige 7 onderdelen geven aanvullende informatie (uitgebreide afname).
De test is bedoeld om meer te weten te komen over de leerbehoeften van uw kind.

Adviseringsgesprek

Het onderzoek wordt afgesloten met een adviseringsgesprek. In dit gesprek worden de uitkomsten van de testen met ouders besproken. Het gesprek duurt 45-60 minuten.